Telefoonnummer

0651889102

E-mail

info@praktijksanacare.nl

Openingstijden

Bekijk contact pagina

Een massage na de bevalling, daarover horen we nog steeds (veel te) weinig. Terwijl jouw lichaam die extra zorg na de bevalling juist extra nodig heeft om te herstellen.

Of als het anders is verlopen, dan gewenst…
Als een zwangerschap of bevalling niet zo is verlopen, zoals gewenst, als je van een sterrenkindje bent bevallen of een miskraam hebt gehad… Je zult er dan niet snel aan denken, toch is een ‘massage na de bevalling’ dan erg waardevol. Ook al is het een intens verdrietige tijd, blijf goed voor jezelf zorgen. Door het effect van massage, kan het je veel steun bieden in deze periode.

Waarom een massage na de bevalling zo goed voor je is?
De zwangerschap, de bevalling en ook de zorg voor een kleine baby. Er komt veel bij kijken en je bent behoorlijk veel in de weer. Dat heeft een enorme impact op je lichaam. Veel moeders hebben last van pijnlijke schouders, rugpijn, gevoelig bekken. Je lichaam is ongeveer 9 maanden zwanger geweest, het heeft ook zeker 9 maanden nodig om weer (volledig) te herstellen.

Veel moeders vergeten hun eigen behoeften of gunnen zichzelf er geen tijd voor, want alles draait om de baby. Het herstel van de moeder gaat daardoor naar verhouding langzamer als in andere culturen.

In Oosterse culturen wordt de kraamvrouw omringd door andere vrouwen uit de familie/ gemeenschap. Zij wordt op een traditionele wijze gemasseerd en verzorgd, zodat zij weer snel herstelt na de bevalling. De moeder moet eerst zelf goed in haar vel zitten en voldoende energie hebben, voordat zij zelf in staat is goed voor haar kindje te kunnen zorgen.

Voordelen van een massage na de bevalling:

  • Lichamelijke klachten/ ongemakken/ spanningen verminderen
  • Geestelijke en emotionele spanningen verminderen
  • Ademhaling wordt dieper en het hoofd komt tot rust
  • Beter slapen
  • Goed bij vermoeidheid
  • Minder aanmaak van stresshormonen
  • Verbeterde doorbloeding
  • Lichaam kan beter herstellen
  • Melkproductie kan verbeteren door de aanmaak van oxytocine
  • Een moment voor jezelf, dat je even niks hoeft

Ook als je geen klachten hebt, is een massage een weldaad voor je lichaam en geest.

Vanaf wanneer mag er (weer) gemasseerd worden?
Vier weken na de bevalling mag je weer een massage ontvangen, op voorwaarde dat er geen complicaties zijn en dat je er zelf klaar voor bent. In sommige gevallen is het goed om al eerder gemasseerd te worden, zelfs eventueel al in het kraambed, maar dat kan enkel in overleg met de verloskundige of arts. Het lichaam moet in ieder geval voldoende genezen zijn.
Heb je een keizersnede gehad, dan is er meer tijd nodig om te genezen. Dan is het advies om pas na 6 weken, als de wond goed genezen is, een afspraak te maken voor een massage.

Houding tijdens de massage
Net als bij een zwangerschapsmassage kan het niet comfortabel zijn om op je buik te liggen. Dan passen we de houding aan in zijlig. Je wordt dan ondersteund door kussens, zodat je toch comfortabel kan liggen. Hoe dan ook: Ik neem de tijd voor je, die je nodig hebt.

Voorafgaand aan de massage bespreken we de belangrijkste dingen en dan pas ik de massage aan, aan jouw wensen en prioriteiten. Bij de ene persoon masseer ik de buik wel, bij de ander masseer ik die niet, omdat ze zich daar niet prettig bij voelen. Helemaal na de bevalling, dan komt het besef dat je buik weer “leeg” is.
Alles gaat in overleg, zodat het echt ‘jouw moment’ is.

Behandeling in de praktijk óf bij je thuis
Een ‘massage na de bevalling’ duurt 60, 75 of 90 minuten. Deze is via het boekingprogramma te boeken. Wel in het opmerkingenveld aangeven dat het om een massage na de bevalling gaat en wanneer de bevalling heeft plaatsgevonden. Eventuele bijzonderheden graag ook vermelden.

Mocht het lastig zijn om naar de praktijk te komen, dan kan ik de massage in overleg ook bij jou thuis verzorgen. (Neem dan even contact met mij op.) Het zou fijn zijn als er iemand bij jouw kindje is, zodat je ook echt even “vrij bent”, maar lukt dat niet, dan leggen we jouw kindje lekker dicht bij je.

Voor een massage bij jou thuis gelden de volgende tarieven:

60 minuten € 75
75 minuten € 87,50
90 minuten € 100

Buiten de bebouwde kom van Winterswijk reken ik een reiskostenvergoeding.

Tip!!
Zet de ‘massage na de bevalling’ op je geboortelijstje, zodat je jouw vrienden/ familie laat weten dat je heel blij wordt van een massage cadeaubon ❤️

Ook voor vaders
Nu denken de vaders misschien; “en ik dan? Voor mij is het ook een hele impact?”
Absoluut! Uiteraard kunnen vaders ook een massage boeken bij mij. Voor hen is de geboorte van een kindje ook een hele verandering. Je kunt gewoon een massage inplannen via het boekingprogramma.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.